Irodai rutin - váltás!

A Covid-19- es járvány szinte minden háztartást, iparágat vagy vállalkozást negatívan érintett. Van, akit jobban, van, akit kevésbé, viszont egy biztos, hogy jelentősen megváltoztatta mindennapjainkat. Fokozatosan rájövünk, hogy a legtöbb dolog, ami eddig értéknek számított és a prioritásaink közé tartozott, ma már elképzelhető, hogy nem az. Az a régi világ, amit még tavaly éltünk, véget ért valahogy 2020. februárjában...  Az új világ, ami most van alakulóban, még mindig bizonytalan. Lehet, hogy már vannak elképzeléseink az elkövetkezendő változásokról és az új prioritásokról, de még mindig nem tudjuk, hogy a koronavírus- járvány milyen következményekkel jár majd a különböző ágazatokra vonatkozóan, amelyekben működünk. Folyamatosan új kihívásoknak és új irányelveknek nézünk elébe. Tudjuk, hogy a változtatásra nagy szükség volt, de csak lassú léptekkel közeledünk feléjük.

Hogyan változtatta meg tehát a Covid-19-es járvány mindennapjainkat? A kérdés az, hogy visszatérünk-e végleg az irodákba és ha igen, akkor mi lesz? Mi lesz a legújabb trend, mi lesz az új rutin? Lehet, hogy még egyáltalán nem térünk vissza irodáinkba, hanem továbbra is otthonról fogunk dolgozni, home office formájában. Mi is így vagyunk jelenleg. Van, aki ezt megengedheti magának, de van, aki nem. Mi lesz azokkal, akik ezt nem engedhetik meg maguknak? Vannak bizony olyanok is, akiknek nem adatik meg a home office. Mi lesz ebben az esetben? Más irányba induljanak el? Esetleg szakmát vagy hobbit váltsanak?ECO-DAY iroda terv, 2018


2018-ban terveztük meg és alakítottuk ki irodánkat. Ez egy hosszabb folyamat volt, amit végül sikerült véghez vinni. A létrehozott iroda hozzáadott értékét a régión belüli elhelyezkedése és az értékes épület adta, az az épület, amely Pográny község egyik meghatározó gyöngyszeme. Az épület a 18. századból származik és jelenleg a falu legrégibb kúriájaként van feltüntetve. Ezért irodánkat egyszerűen, vidéki jelleggel alakítottuk ki annak érdekében, hogy minél jobban alkalmazkodni tudjunk ahhoz a közösséghez, amelyben működni fogunk. Ami a felszerelést ill. bútorokat illeti, nem a klasszikus irányt részesítettük előnyben, hanem inkább a modern, kreatív, egyszerű, praktikus ... öko és fa kiegészítők kaptak teret. :) 

Mint mindig, most is Ausztriából vettünk inspirációkat, ahol a kreativitás és a „másság” természetes és napi szinten van. Ezt látható az alkotásokban, ill. az ott dolgozó és ott élő emberek életén is. A raklapok, mint alkotások számunkra nemcsak esztétikai szempontból voltak érdekesek, hanem elsősorban azért, mert tükrözték vállalatunk filozófiáját. Támogatjuk ugyanis a környezetvédelmet és mindent megteszünk annak érdekében, hogy vissza tudjuk szorítani a természeti erőforrások további felhasználását. Ezért úgy döntöttünk, hogy használt raklapokból készítjük el a berendezéseket, ezáltal is támogatva az újrahasznosítás folyamatát, "új életet" adva ezzel a raklapoknak.

A raklapokból készült alkotásokat nagyon gyorsan és egyszerűen elő lehet állítani, hozzá lehet igazítani a cég napi igényeihez és ha szükséges, akkor lehet változtatni az alakjukon vagy méretükön is. Olyanok, mint egy kirakós játékok, amelyek ráadásul még modern kinézetűek is. Idővel más terveink is voltak, amelyeket a COVID -19-es járványhelyzet miatt sajnos el kellett halasztanunk. Így alkalmazkodtunk azokhoz, akik otthonaikban hozták létre saját irodájukat és így folytatják a munkálatokat. 

A tehetséges emberek számára a kialakítás egy kicsit könnyebben megy, mivel kihasználhatják a modern kor és a ”digitális világ” által nyújtott  lehetőségeket. Az idősebb generációnak és talán a kevésbé képzett embereknek sokkal kevesebb lehetőségük van átállni, otthon dolgozni és egy home office-t kialakítani, vagy elvégezni a munkát online a világ bármely részéről. Nekünk jó lehetőségeink voltak egy home office létrehozására is, ezért most már csak online dolgozunk. A home office- teret újonnan hoztuk létre, egy új tér kialakításával.Home office terv, 2021

Hiányzik az irodánk, a rutinszerű kommunikáció és a személyes találkozók, de home office-nek  is megvannak az előnyei. Több időnk van dolgozni, és legalább könnyebben kiválaszthatjuk, kivel találkozunk személyesen és kivel nem. :))) Olyan ez, mint egy új kezdet, amely tele van új, talán még érdekesebb kihívásokkal és lehetőségekkel számunkra és ügyfeleink számára is. 


Elérhetőek vagyunk online:

INSTA: https://www.instagram.com/atelier.ecoday/ 

FB: https://www.facebook.com/atelier.ecoday 

és a tel.sz. +421 907 502 883, vagy e-mailen: info@eco-day.com.Štítky: #covid19 #iroda #2020 #irodairutin #homeoffice #alkotas #alkotasokraklapbol #tajepiteszet #projektmenedzsment #webshop #valtozas #ujkihivas #ujlehetosegek #2021

Pre viac informácií ohľadom spolupráce s nami nás neváhajte kontaktovať